کاهش ضایعات مواد غذایی در رستوران: راهکارهای عملی
ضایعات مواد غذایی در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های جهانی با اثرات زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی است. در مقیاس کوچکتر، ضایعات غذای رستوران نیز بر عملکرد، حاشیه سود و موفقیت کسب و کار تاثیر می گذارد. چگونگی کاهش ضایعات ناشی از تولید مواد غذایی یک چالش مهم است که هر کسب و کار رستورانی باید آن را انجام دهد.
خرید به اندازه و متناسب با نیاز رستوران
سفارش بیش از حد مواد اولیه منجر به این میشود که تاریخ انقضای مواد غذایی قبل از استفاده از آن تمام شود بنابراین برای کاهش ضایعات بهتر است خرید مواد اولیه به اندازه و متناسب با نیاز رستوران انجام شود. همچنین مواد غذایی جدیدتر به طور معمول پشت مواد غذایی قدیمیتر قرار میگیرند و موجودی قدیمیتر همیشه قبل از هدررفت، ابتدا استفاده میشود.
نگهداری مناسب مواد غذایی
کنترل دما برای سالم ماندن مواد غذایی بسیار اثر گذار می باشد و از رشد باکتری ها و فساد مواد غذایی جلوگیری میکند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که یخچال و فریزر شما در دمای مناسبی کار میکند.
ثبت کردن مقدار دور ریز غذا
موجودی میزان ضایعات مواد غذایی به شما کمک میکند تا میزان هدر رفتن مواد غذایی را شناسایی کنید. بررسی ضایعات به شما کمک میکند تا بتوانيد سر منشاء روند توليد زباله ي غذايي در رستوران خود را پيدا كرده و براي کاهش آن راهكارهايي بيابيد.
کاهش خطای انسانی
سفارشهایی که اشتباه گرفته میشوند یا غذاهایی که به دلیل پخته شدن زیاد یا اشتباه در آمادهسازی به آشپزخانه فرستاده میشوند، اتفاقات رایجی در محیط رستورانهای هستند، که باعث هدر رفتن مواد غذایی قبل از رسیدن به دست مشتری میشوند. با کاهش خطاهای این چنینی و بالا بردن دقت در ثبت سفارش می توان از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری کرد.
بهینه سازی منو
اگر ضایعات غذایی زیادی تولید می کنید، ممکن است لازم باشد به کاهش تعداد غذاهای موجود در منوی خود فکر کنید یا خلاق باشید و غذاهای بیشتری را از مواد چند منظوره درست کنید. محبوبیت هر غذا را بررسی کنید اگر منویی طرفدار و محبوبیت نداشت می توان دستور غذایی را تغییر و یا آن را حذف کرد.
استاندارد سازی پرس غذا
اگر مقدار پرس غذا برای مشتریان زیاد است مقدار و چگونگی آن را برایشان شرح دهید تا مشتری به میزان مناسب سفارش دهد. استاندارد کردن مقدار پرس غذا روشی است که کارمندان بر اساس آن غذا را سرو می کنند.
پیشنهاد ظروف بیرون بر
مشتریان را تشویق کنید تا باقی مانده غذای خود در ظروف یکبار مصرف ریخته و با خود ببرند که این کار خوب در اکثر رستوران ها انجام می شود. شما میتوانید با قرار دادن ظروف بیرون بر در دسترس مشتریان به فرهنگ سازی در این موضوع کمک کنید.
تهیه کمپوست
به جای فرستادن ضایعات مواد غذایی به محل دفن زباله، مواد غذایی را در سطل کمپوست قرار دهید تا بتوان از آن به خوبی استفاده کرد. این موارد شامل پوستهای میوه و سبزیجات، نانهای بیاتشده، غلات، پودر قهوه و کیسههای چای میشود. تقریباً همه مواد غذایی به جز گوشت، ماهی و محصولات لبنی را در برمیگیرد.
جمع بندی
با رعایت برخی نکات که به آن اشاره شد میتوانید به کاهش ضایعات مواد غذایی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه های کسب و کار کمک کنید. علاوه بر این یکی از بزرگترین مزایای کاهش میزان ضایعات غذایی این است که می توانید به افرادی در جامعه خود که با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می کنند کمک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید