نکات حقوقی مهم در قرارداد اجاره محل رستوران
آگاهی در مورد مسائل حقوقی در هنگام اجاره رستوران و عقد قرارداد بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد چرا که هر قرارداد تضمین کننده تعهدات دو طرف می باشد. قرارداد اجاره رستوران، یک قرارداد کامل است که برای اجاره دادن رستوران به شخص دیگری تنظیم شده است در این قرارداد باید به مسائلی مانند حق سرقفلی رستوران، تعیین مبلغ ودیعه و اجارهبها، پرداخت هزینههای جاری و تعمیرات جزئی پرداخته شود.
مهمترین نکات حقوقی نمونه قرارداد اجاره رستوران
قبل از تنظیم و عقد قرارداد اجاره رستوران باید قوانین مربوط به آن را بررسی کنید. یکی از این قوانین قانون موجر و مستاجر میباشد. در تنظیم قرارداد باید به نکات زیر توجه کرد: مشخص شدن مدت قرارداد اجاره رستوران، تهیه اجاره نامه رستوران در دو نسخه، امضای قرارداد توسط دو شاهد، حق سرقفلی رستوران، تبلیغ مبلغ ودیعه و اجاره بها، پرداخت هزینه های جاری و تعمیرات جزئی.
مشخصات طرفین
از مهمترین نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران، قید شدن مشخصات طرفین میباشد. موجر و مستأجر هر دو اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند. پس اطلاعات هردوی آنها باید در قرارداد نوشته شود. در شرایطی که خود موجر و مستأجر حضور نداشته باشند، باید مشخصات نماینده یا وکیل قانونی آنها در قرارداد ذکر شود. اگر شخص حاضر در قرارداد اجاره رستوران، حقیقی باشد لازم است اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس دقیق محل اقامت، کد پستی و شماره تماس را ثبت کنیم.
اگر شخص حقوقی باشد لازم است که اطلاعاتی مانند نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشانی دقیق محل شرکت، تلفن، نام نماینده و سمت نماینده در قرارداد نوشته شود.
مورد اجاره
موضوع نمونه قرارداد اجاره رستوران یا هر قرارداد اجاره دیگری، همان ملکی است که قرار است به عنوان رستوران اجاره شود. به عبارت دیگر، ملکی که اجاره داده میشود را مورد اجاره میگوییم.
برای مثال: شش دانگ واحد تجاری/مغازه ساختمان به آدرس …که دارای کاربری تجاری است، برای راه اندازی رستوران اجاره داده شد. لازم است آدرس به طور کامل و دقیق نوشته شود و مشخصات ثبتی ملک نیز باید به شرح زیر در قرارداد ذکر شود:
پلاک ثبتی اصلی، پلاک ثبتی فرعی، منطقه ثبتی، مساحت و … .
مدت زمان اجاره
یکی دیگر از شروط اصلی تنظیم قرارداد اجاره رستوران، ذکر مدت زمان قرارداد میباشد. مدت زمان اجاره باید به صورت شفاف در قرارداد قید شود. تاریخ را هم به عدد و هم به حروف در قرارداد بنویسید.
تجهیزات و امکانات
هر رستوران دارای تجهیزات و امکاناتی است که در اختیار مستاجر قرار میگیرد و مسئولیت نگهداری و حفاظت از این تجهیزات به عهده مستاجر خواهد بود. این امکانات و تجهیزات شامل هر چیزی است که در داخل و بیرون ملک وجود دارد. برای مثال، تجهیزات پختوپز یا سیستم روشنایی سردر مغازه، همه جزء تجهیزات محسوب میشوند. مستأجر همانطور که این تجهیزات را دریافت میکند، همانطور هم باید بعد از اتمام قرارداد آنها را سالم تحویل دهد. اگر در طول زمان استفاده از رستوران، خرابیهای ساختاری و زیربنایی مانند لولهکشی با سیمکشی ایجاد شود، این وظیفه موجر است که به این موارد رسیدگی کند. در هر صورت، تجهیزات و امکانات رستوران باید در قرارداد ذکر شود و این مورد یکی از مهمترین نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران است که در صورت عدم انجام آن، موجر ضرر بسیاری خواهد دید.
سرقفلی
این حق بهمعنای آن است که مستأجر شاید در طول مدتزمان اجاره ملک، توانست نام و شهرت زیادی به دست آورد؛ اما در زمان اتمام قرارداد، تمامی شهرت آن به مالک میرسد. سرقفلی به مستاجر اجاره میدهد تا ارزش حق سرقفلی را به قیمت روز و در انتهای قرارداد از مالک دریافت کند. مالک در زمان انعقاد قرارداد مبلغی را از مستأجر بهعنوان حق سرقفلی دریافت میکند که این مورد باید به توافق دو طرف برسد.
مبلغ اجاره
یکی از مهم ترین نکات حقوقی قرارداد اجاره رستوران، مبلغ رهن و اجاره میباشد. این مبلغ باید بهصورت واضح، هم به صورت عدد و هم حروف نوشته شود. در قرارداد دو طرف میتوانند توافق کنند مبلغ بهصورت ماهانه، دو ماه یکبار یا حتی سالانه به موجر پرداخت شود.
جمع بندی
با توجه به نکاتی که بیان شد شما میتوانید هر آنچه نیاز است در قرارداد ذکر کنید اما نسبت به مفاد قرارداد تعهد و مسئولیت دارید. پس مهم است قبل از امضای قرارداد به درستی آن را مطالعه کنید تا بتوانید در مواقع ضروری از حق خود دفاع کنید.
دیدگاهتان را بنویسید