وسایل کارگاه قنادی که باید تهیه کنیم
زمانی که تصمیم گرفتید قنادی خود را راهاندازی کنید یکی از مواردی که باید به دنبال تهیه آن باشید وسایل و تجهیزات قنادی است. مهمترین نکته ای که در خرید باید به آن توجه کنید کیفیت است. استفاده از تجهیزات اصولی و کاربردی که بتواند محصولی درجه یک تهیه کند و باعث رضایت مشتریان شود. تجهیزات و ابزارهای قنادی طیف وسیعی دارد که در این مقاله اصلی ترین آن ها را معرفی می کنیم.
فر قنادی
یکی از مهمترین ملزومات قنادی حرفهای داشتن فر مناسب است. فرها به به دو دسته فرهای برقی و فرهای گازی تقسیم می شوند. فرهای برقی برای تهیه محصولاتی هستند که بافت نرم دارند و فرهای گازی برای پخت محصولاتی که بافت مرطوب دارند به کار می رود. فرها دارای دو حالت ثابت و گردان است که هر کدام کارایی خود را دارد.
خمیرگیر قنادی
برای مخلوط کردن آرد و تهیه خمیر شیرینی، نان، خمیر پیتزا و … از دستگاهی به نام خمیرگیر استفاده می شود. جنس دستگاه خمیرگیر از آلومینیوم یا استیل است و بسته به کاربری مصارف خانگی و صنعتی مدل های مختلفی وجود دارد.
میکسر قنادی
میکسر قنادی برای مخلوط کردن انواع مایع کیک و تخممرغ و مواد اولیه کیک و شیرینی استفاده میشود. میکسرهای قنادی دور موتور، سرعت و انواع پاروهای مختلفی (سیمی، ضربی و مارپیچی) دارند. پاروی همزن باید با توجه به نوع مواد اولیه انتخاب شوند. میکسر قنادی جز تجهیزاتی است که حتما باید درست انتخاب شود چرا که در خروجی محصول تاثیر مهمی دارد.
دستگاه قیف زن قنادی
برای تولید انواع شیرینی و کیک با استفاده از خمیرهای قنادی از دستگاه قیف زن قنادی استفاده می شود. این دستگاه جز کاربردی ترین تجهیزات قنادی و شیرینی پزی است.
دستگاه گل خامه زن
دستگاه گل خامه زن برای تهیه خامه پفکرده یا فرم گرفته و به منظور تزیین انواع دسر و نوشیدنی و کیک مورد استفاده قرار میگیرد.
دستگاه چانه گیر
برای گرد کردن خمیر و وزن کردن خمیرهای کیک و شیرینی های قنادی از دستگاه چانه گیر استفاده می شود.
دستگاه خمیر پهن کن
نانواها خمیر را در یک صاف کننده قرار می دهند تا با افزایش دما و رطوبت، خمیر بالا بیاید. خمیر تهیه شده باید یک دست و عاری از حباب باشد.
وافلساز
شیرینی های وافل بین مشتریان بسیار محبوب و جذاب است بنابراین داشتن یک دستگاه وافل ساز حرفه ای می تواند علاوه بر افزایش سرعت کار کیفیت بهتری ارائه دهد. وافل سازها معمولا در دو مدل گرد و مربع در بازار وجود دارد.
ابزار فوندانت
از متنوع ترین ابزارهای قنادی می توان به ابزار کار فوندانت اشاره کرد. مهم ترین آن ها کاتر یا همان تیغ فوندانت، مولد فوندانت، اتو فوندانت، ابزار داتینگ و پیکرتراشی فوندانت، تکسچر فوندانت، ابزار عروسکسازی، چسب فوندانت اشاره کرد.
یخچال و ویترین
برای نگهداری خمیرها، خامه ها و سایر مواد مورد استفاده در قنادی لازم است از یک یخچال حرفه ای و مدرن استفاده کرد. این یخچال ها باید بتوانند برای مدت طولانی شیرینی ها و کیک ها و مواد اولیه را تازه نگه دارند طوری که کیفیت آن افت پیدا نکند.
تجهیزات آمادهسازی
هنگام راه اندازی قنادی خود تمام وسایل کوچک از قبیل ظروف، کاسههای مخلوط کن، قالب، سینی، وردنه، کاتر، پیمانه، پایه گردان کیک و … که برای فرآیند پخت کیک و شیرینی ضروری هستند، باید تهیه کنید.
میز کار
برای انجام فرآیند شیرینی پزی داشتن یک میز کار استاندارد بسیار لازم و ضروری است. ابعاد میزها بر اساس نوع کاربری می تواند متفاوت باشد. این میزها از جنس چوب یا فلز هستند. ارتفاع میز به منظور راحتی کار بسیار مهم است. کوتاه یا بلند بودن آن می تواند باعث خستگی و کندی کار شود.
ظروف نگهداری و قفسهبندی
قفسه ها بهترین فضا برای نگهداری وسایل کوچک مانند ابزارها یا حتی مواد اولیه سبک به کار می رود. هر چه میزان پارتیشن بندی این قفسه ها بهتر باشد ابزارها نظم بیشتری خواهد داشت و دسترسی به آن بهتر خواهد شد.
تجهیزات بهداشتی و ایمنی
در هر کسب و کاری که مرتبط با مواد غذایی است رعایت بهداشت و استانداردهای ایمنی از اهمیت بیشتری برخوردار است. این تجهیزات شامل: دستکش، پیشبند و کلاه، جعبه کمکهای اولیه و برچسب ها برای درج تاریخ انقضای مواد اولیه است که جز ملزومات مهم محسوب می شود. هم چنین پوشیدن روپوش هنگام کار به بهداشت غذایی محصول کمک ویژه ای می کند که نباید فراموش شود.
خنک کننده های محیط
فضایی که در آن فرآیند شیرینی پزی انجام می شود باید مجهز به خنک کننده ها باشد چرا که گرم بودن غیر عادی محیط ممکن است به مواد اولیه آسیب وارد کند و منجر به فاسد شدن آن ها شود.
دیدگاهتان را بنویسید