روش صحیح نگهداری مواد اولیه رستوران
نگهداری مواد اولیه در رستوران به دلیل بالا بودن حجم آن مسئله ای مهم در رستوران داری به شمار میرود که با رعایت برخی نکات میتوان از هدر رفت مواد غذایی و در نتیجه هدر رفت سرمایه جلوگیری کرد.
تعیین نیازها
ابتدا با توجه به منوی رستوران نیازهای دقیق رستوران خود را تعیین کنید که این نیاز ها شامل: میزان مواد اولیه مورد نیاز برای غذاها، نوشیدنی ها و سایر محصولات است. توجه داشته باشید که مواد اولیه ممکن است به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه تهیه شوند بنابراین خرید بیشتر از حد نیاز منجر به خرابی محصولات و مواد اولیه میشود.
مطلب مرتبط: تهیه مواد اولیه رستوران
انتخاب ظروف مناسب
مواد غذایی تهیه شده باید در ظروف مناسب نگهداری شوند تا از خرابی آنها جلوگیری شود. برای مثال ظروف شیشه ای و فلزی برای نگهداری مواد اولیه مناسب هستند.
تهویه مناسب مواد اولیه رستوران
انبارهای نگهداری مواد غذایی باید دارای تهویه مناسب باشند و تهویه انبار باید طوری باشد که حداقل هر 10 ساعت یکبار هوای آن عوض شود و از یک هوای خشک و خنک برخوردار شود و اینکه تعبیه هواکش باید مناسب و متناسب با مساحت و فضای موجود باشد.
محل انبار مواد اولیه رستوران
انبار مواد غذایی می بایست در محلی نزیک سالن پخت، ترجیحا در طبقه همکف آشپزخانه و یا در طبقه زیرین آن واقع شود. که کلیه اجناس مورد نیاز بر حسب میزان مصرف به صورت روزانه یا هفتگی از انبار کل تحویل و در انبار روزانه مواد غذایی طبق اصول صحیح انبار داری ذخیره می شود.
نور انبار
انبار نگهداری مواد غذایی باید دارای نور کافی و مناسب باشد علاوه بر این از تابش مستقیم نور خورشید به اجناس مجود در انبار باید جلوگیری کرد.
انبار و سردخانه
مواد اولیه مورد استفاده در آشپزخانه های صنعتی به دو گروه فاسد شدنی و خشک تقسیم میشوند. فاسد شدنی نظیر انواع گوشت، لبنیات، سبزیجات، صیفی جات و میوه ها که معمولاً به صورت روزانه تهیه شده و در سردخانه نگهداری می گردد وگروه دوم مواد خشک که شامل حبوبات، چاشنی ها، ادویه جات، سیب زمینی و پیاز که به صورت هفتگی خریداری می گردند و همچنین برنج که به صورت سه ماهه خریداری شده و در انبار نگهداری می شوند.
دمای سردخانه
درجه برودت سردخانه باید از بیرون قابل کنترل باشد و دستگاههای برودتی و خنک کننده باید به طور مرتب کنترل و بازدید شوند.
بسته بندی بهداشتی
باید مواد غذایی تر را در ظروف یا کیسه های مناسب بسته بندی کنیم. اگر از ظروف استفاده می کنیم، باید آنها را به طور کامل پر کنیم و هوا را از آنها خارج کنیم. اگر از کیسه های پلاستیکی استفاده می کنیم، باید آنها را خوب ببندیم و هوا را از آنها فشار دهیم. هوا باعث کاهش کیفیت مواد غذایی می شود.
برچسبگذاری مواد اولیه
توجه کنید که برچسبگذاری مواد اولیه غذایی بسیار مهم است. به پرسنل خود آموزش دهید که مواد اولیه را با برچسب مناسب شامل نام ماده غذایی، تاریخ تولید و تاریخ انقضا برچسبگذاری کنند.
جمع بندی
رعایت موارد گفته شده و عمل کردن به آن باعث میشود غذایی با کیفیت و با مواد اولیه تازه در اختیار مشتریان قرار گیرد و از فساد و هدر رفت هزینه جلوگیری میشود.
دیدگاهتان را بنویسید