راهنمای نگهداری مواد اولیه رستوران در تابستان
دانستن نحوه نگهداری محصولات باعث کاهش ضایعات غذا، به حداکثر رساندن سود رستوران شما و بهبود کیفیت طعم غذای رستوران شما می شود. تمامی کسب و کارهایی که با انواع مواد غذایی سروکار دارند با شروع فصل تابستان و افزایش دما، بیشتر به نگهداری صحیح مواد غذایی و همچنین استفاده صحیح از یخچال های صنعتی و سردخانه ها توجه می کنند. استفاده درست و استاندارد از یخچال های صنعتی در تجارت های مختلف مانند هتل ها، رستوران ها برای نگهداری محصولاتی مانند گوشت، ماهی، میوه و … برای سلامت و ماندگاری بالا و جلوگیری از گسترش باکتری ها بسیار ضروری و مهم است.
دمای مناسب یخچال و سردخانه
دمای سرد در سیستم های خنک کننده رستوران ها در طول سال به ویژه فصل تابستان باید بین 2 تا 5 درجه باشد و با افزایش دما سرعت رشد باکتری در مواد غذایی افزایش پیدا میکند.
سازماندهی یخچال و سردخانه
قفسه های موجود در قسمت پایین سردخانه دمای کمتری نسبت به قسمت های بالایی دارند، بنابراین محصولاتی که ماندگاری کمتری دارند و زود فاسد میشوند را میتوان در این قسمت نگهداری کرد. در ماههای تابستان، برخی از محصولات برای مدت کوتاهتری دوام میآورند (مثلاً میوه)، بنابراین توصیه میکنیم آنالیز و سازماندهی جامعی از محصولات نگهداری شده در اتاقهای سردخانه داشته باشید تا هر لحظه بتوانید وضعیت آنها را ارزیابی کنید.
بسته بندی مناسب
رعایت اصول بهداشتی در تابستان بسیار مهم است. نکته ی بسیار مهمی که همه ی ما باید به آن توجه كنیم این است كه، مواد غذایی را در مجاورت هوا قرار ندهیم، زیرا انواع میکروب ها از طریق باد و گردش هوا انتقال پیدا می کنند، بنابراین اگر مواد غذایی را بدون درپوش در معرض هوا قرار دهیم مواد غذایی دچار آلودگی میکروبی خواهند شد. برای جلوگیری از انتقال میکروب ها بهتر است مواد را حتماً با یك لفاف( پوشش) بپوشانیم. حتی مواد غذایی داخل یخچال نیز باید درپوش داشته باشند، زیرا در یخچال هم گردش هوا باعث تغییر بافت مواد غذایی می شود.
استفاده از ظروف مناسب
باید از ظروف شیشه ای، پلاستیکی یا فلزی با درب محکم و بدون ترک و شکستگی برای نگهداری این مواد استفاده کنیم. ظروف باید کاملا تمیز و خشک باشند و قبل از استفاده از آنها، باید آنها را با آب جوش یا الکل ضدعفونی کنیم.
ضدعفونی و نظافت
یکی از عوامل مهم در نگهداری مواد غذایی ضدعفونی کردن محفظه یخچال و قفسه های نگهداری مواد غذایی در سردخانه میباشد که با یک برنامه ریزی منظم قبل از شروع هر فصل به خصوص تابستان میتوان از تکثیر میکروب ها جلوگیری کرد.
خشک کردن مواد غذایی
روش دیگر برای جلوگیری از رشد میکروب های بیماری زا، خشك كردن مواد غذایی و گرفتن آب مورد استفاده ی میکروب ها از مواد غذایی است. با توجه به این نكته مصرف خشكبار و گوشت هایی كه آب آنها گرفته شده، در تابستان سالم تر هستند.
جمع بندی
با رعایت برخی نکات در مورد نگهداری مواد غذایی در فصل تابستان می توان از هدر رفت مواد غذایی در اثر فاسد شدن و همچنین کاهش کیفیت مواد غذایی جلوگیری کرد.
دیدگاهتان را بنویسید